Underholdning til Konfirmation – 6 sjove lege

·

,
underholdning til konfirmation
Indhold

  Det er blevet tid til en god omgang underholdning til konfirmationen, men hvad pokker skal man lige finde på? Vi har samlet 6 sjove lege, som du kan bruge som underholdning til konfirmationen.

  Voksentesten

  Konfirmanden går ind i de voksnes rækker. Sådan lyder ordsproget i hvert fald. Men passer det? Det må komme an på en prøve med denne underholdning til konfirmationen!

  Konfirmanden skal dyste mod flere af festens deltagere i en række udfordringer. En række udfordringer, som selvfølgelig passer til konfirmandens interesser/personlighed.

  Vælg deltagerne på forhånd. Så er du sikker på, at konfirmanden møder de allerbedste! Det skulle jo nødig blive for nemt.

  Nedenfor kan du se vores forslag til en helt masse sjove udfordringer, men det er jo kun fantasien der sætter grænsen. Vi foreslår, at du vælger 3-4 stykker.

  • Spise chili
  • Bunde en øl (alkoholfri til konfirmanden)
  • Save et stykke træ over
  • Flytte væske fra ét glas til et andet med en tampon (mere kvinde/pige-egnet)

  Giv gaven videre til…

  En anden god underholdning til konfirmationen er denne leg, hvor du starter med at pakke en gave ind, hvorpå du skriver “Til Konfirmanden” eller et andet ord, som du ved beskriver konfirmanden så præcist, at netop han/hun får gaven.

  Underholdning til konfirmationen - Giv gaven

  Gaven pakker du så ind igen og igen, men hver gang med et nyt “Til”-kort. Det betyder, at gaven vil vandre mellem en masse gæster inden den til sidst lander hos konfirmanden.

  Hver gang skal den gæst, der får pakken, tage stilling til, hvem han/hun skal give pakken videre til, når der f.eks. står:

  • Til herren med den største næse.
  • Til kvinden med den fedeste frisure.
  • Til den, der altid spiser på McDonald’s.
  • Til personen med den skarpeste hjerne.
  • Til den hurtigste person.

  Seddel under tallerken

  Placér en seddel under tallerken ved enhver gæst og giv dem en hemmelig opgave, som de skal udføre i løbet af dagen/aftenen.

  På et tidspunkt, når alle opgaverne er fuldført, er det så op til konfirmanden at gætte, hvem og hvad. Han/hun kan selvfølgelig få hjælp af gæsterne.

  Der er måske en der har opdaget, at sidemanden har stjålet mad fra vedkommendes tallerken flere gange i løbet af dagen.

  Det bliver selvfølgelig særligt sjovt, hvis du gør opgaverne personlige og dermed sikrer, at den der modtager opgaven også er klar på at udføre den så idérigt og sjovt som muligt.

  Eksempler på opgaver:

  • Råb skål hver gang konfirmanden rejser sig.
  • Sørg for, at konfirmanden altid har noget at drikke.
  • Hold en tale til konfirmanden på mindst 1 minut og forklar hvorfor du synes, at konfirmanden bør gå i dine fodspor.
  • Stjæl én kartoffel, to tomater og tre skiver agurk fra personen til højre for dig. (Her kan du ændre maden alt efter, hvad I skal have at spise)
  • Løb rundt om bordene tre gange i løbet af dagen.
  • Bank i bordet hver gang du tager en tår at drikke.

  For at gøre det endnu sjovere, kan du kæde nogle af opgaverne sammen. Du skriver f.eks. på en seddel, at hver gang vedkommende ser en anden person løbe rundt om bordet (som i opgaven ovenfor), skal han/hun heppe på den person ved at klappe og pifte.

  Giv så en anden person opgaven, at når der bliver klappet og piftet, skal ved vedkommende sætte sig på gulvet og hyle som en ulv.

  Filmscene

  Du forbereder manuskripts fra forskellige film (f.eks. Titanic, The Godfather og Star Wars), hvor der er dialog og handling, der kan indikere hvilken film, det er fra.

  Udvalgte gæster får nu tildelt manuskriptet, og får fem minutter til at læse det igennem, samt uddele roller. Konfirmanden må selvfølgelig ikke vide hvilke film, der er tale om.

  Scenen udføres; og konfirmanden gætter hvilken film, scenen er fra.

  Lav en smoothie

  Konfirmanden og en udvalgt gæst skal begge lave en smoothie med forskellige skøre ingredienser.

  Værten smagstester begge smoothies, og kårer en vinder.

  Udfordringen bliver desuden sjovere, hvis man ikke bruger en blender, men i stedet en masse andre redskaber, f.eks. et piskeris, en morter eller en hammer.

  Gæt-en-gæst

  Man viser konfirmanden en række billeder, og konfirmanden forsøger at gætte hvilken gæst, der er på billedet.

  Billederne kan f.eks. findes på de sociale medier, og det er ofte en hjælp, hvis man manipulerer med billedet, for at gøre det sværere (f.eks. kan man zoome ind på et slips, gøre billedet grynet, eller klippe flere billeder sammen).

  Andet underholdning til konfirmationen

  Ud over de ovenstående 6 lege, findes der meget andet sjov underholdning til konfirmationen. Andre gode bud kunne være:

  • Tip en 13’er
  • Skrive en sang
  • Lave en video af konfirmanden
  • Hyr en komiker, tryllekunstner eller andet
  • Hilsen fra en kendt

  Sidst men ikke mindst er foodtrucks til fester også blevet et stort hit, da det bringer en form for underholdningsværdi i sig selv. Måske skal du bruge en foodtruck som underholdning til konfirmationen? Du kan få den ud og servere middagen, desserten eller måske ‘skrub-af-maden’? Find alverdens foodtrucks her.