Musikquiz: Sjov Underholdning til Konfirmationen 2023

·

,
Underholdning til konfirmation: Musikquiz
Indhold

  Konfirmationen er en stor dag i de fleste teenageres liv, og det er vigtigt at sørge for, at det bliver en dag, de aldrig vil glemme! En af de vigtigste ting på festens huskeliste er at sørge for, at der er god underholdning til konfirmationen.

  Men hvordan sørger man for at finde den rigtige underholdning?

  Først og fremmest skal man tage højde for konfirmandens interesser og personlighed. Underholdningen skal helst afspejle konfirmanden og være noget, som hun eller han også synes er sjovt!

  Hvis konfirmanden bare har den mindste interesse for musik, så er en musikquiz den oplagte underholdning til konfirmationsfesten!

  En musikquiz er en billig måde at underholde både konfirmanden og gæsterne til festen, og så skaber musik altid en fantastisk stemning! Musikquizzer er desuden sjove for alle aldersgrupper – gammel som ung.

  Konfirmandens Største Hits

  En sjov måde at opbygge musikquizzen på til en konfirmation er ved at finde nogle af de største hits, der går tilbage til konfirmandens fødselsår. Du tager én sang fra hvert årstal, som konfirmandens så skal gætte. Altså, hvis konfirmanden er født i 2009, starter du med et hit fra 2009, derefter 2010, 2011, osv.

  Alt afhængig af hvor gammel konfirmanden er, vil quizzen derfor nok indeholde ca. 13-14 spørgsmål.

  Hvordan forløber musikquizzen sig?

  1. Giv konfirmanden et stykke papir, hvor du på forhånd har noteret de årstal, der indgår i quizzen. Start enten fra fødselsåret og bevæg dig op til konfirmationsåret eller modsat.
  2. Afspil en lille bid af sangen. Det kan f.eks. være de første 15 sekunder af sangen eller et stykke af omkvædet.
  3. Nu gætter konfirmanden på hvilken sang, du har afspillet. Det skriver konfirmanden ned på papiret. Det kan evt. give ekstra point, hvis konfirmanden også kan gætte kunstner.
  4. Når I er nået igennem alle sange, tæller du sammen, hvor mange point konfirmanden har fået.
  5. Antallet af point kan så udløse en præmie eller straf alt afhængig af, hvor godt konfirmanden har klaret sig.

  Pep musikquizzen op

  Er ovenstående ikke helt nok, så er der flere måder, hvorpå du kan peppe musikquizzen til konfirmationen lidt op.

  Du kan give et stykke papir til alle gæsterne, som også kan quizze med undervejs. Så kan I jo se, om konfirmanden kan slå gæsterne.

  Du kan også give konfirmanden 3 livslinjer. Her kan konfirmanden 3 gange spørge en gæst om hjælp til en sang.

  I stedet for at få konfirmanden til at skrive svarene, kan du også vælge, at hun/han skal svare med det samme. Der kan så være straf, hver gang konfirmanden svarer forkert – det kan f.eks. være et pinligt billede af konfirmanden, der vises på storskærm.

  Underholdning til konfirmation

  Idéer til musiknumre

  Mangler du et godt overblik over hvilke sange, du skal vælge til konfirmandens musikquiz, så får du her et par gode bud!

  ÅrstalSangKunstner
  2007UmbrellaRihanna
  2008So WhatP!nk
  2009FirefliesOwl City
  2010BabyJustin Bieber
  2011Party Rock AnthemLMFAO
  2012PayphoneMaroon 5
  2013Blurred LinesPharrell Williams
  2014FancyIggy Azalea
  2015HelloAdele
  20167 YearsLukas Graham
  2017Shape of YouEd Sheeran
  2018HavanaCamilla Cabello
  2019Old Town RoadLil Nas X
  2020Blinding LightsWeeknd
  2021Drivers LicenseOlivia Rodrigo
  2022As it wasHarry Styles

  Vi venter endnu i spænding på hvilke hits, der bliver udgivet i 2023.

  Andet Underholdning til Konfirmationen

  En musikquiz er bare en af de mange muligheder, der er, når det kommer til god underholdning til konfirmationen. Der findes et hav af gode lege til konfirmationen!

  Den underholdning, der passer bedst til jeres konfirmationsfest, afhænger fuldstændig af, hvem konfirmanden er og hvilken stemning, I ønsker at skabe på baggrund af jeres underholdning.

  Husk altid at aftale med konfirmandens forældre eller køkkenet, at I planlægger at lave noget underholdning og hvor lang tid, I forventer, det tager. På den måde undgår I, at køkkenet pludselig står med en kold hovedret eller en smeltet dessert.

  Alternativ underholdning: Foodtruck til konfirmationen

  Er du ikke så meget for selv at lave noget underholdning, men ønsker du alligevel, at der skal ske noget lidt anderledes, som gør dagen ekstra mindeværdig for konfirmanden og gæsterne?

  Så er en foodtruck til konfirmationen et perfekt bud! Brug dem enten til at servere hele middagen, desserten eller måske bare “natmaden”.